Heater not working - Chevrolet Colorado & GMC Canyon Forum
Chevrolet Colorado & GMC Canyon Forum  
Go Back   Chevrolet Colorado & GMC Canyon Forum > Tech Area > Engines/Performance/Tech Questions > I4/I5 Engine & Drivetrain

355Nation.net is the premier Chevrolet Colorado Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-06-2010, 07:08 PM   #1
Nation Citizen

SESM 10 TXSM 10 TXSM 11 

 
pace_blue's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: TN/AL
Posts: 1,749
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Heater not working

i dont know if this is in the right place so if not mods please move

alright guys i need your help....

My heater just quit working like nothing i put it up on 4 and it wont even blow paper off the vent i checked the plug that ''burns'' up and it looked fine... i dont have a tester to check the ''fuse'' ... So whats wrong with my heater?

btw motor worked fine no noises or nothing at all.. just up and quit

thanks..... nick
__________________

10 years ago we had Steve Jobs, Bob Hope, and Johnny Cash!
Now we have no Jobs, no Hope, and no Cash!
pace_blue is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-06-2010, 09:57 PM   #2
Nation Affiliate
 
Join Date: Jun 2010
Location: Georgia
Posts: 148
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Heater not working

so the blower motor does not work? This is not a temperatrue output problem correct.
NickG is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2010, 10:45 PM   #3
Nation Citizen

SESM 10 TXSM 10 TXSM 11 

 
pace_blue's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: TN/AL
Posts: 1,749
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Heater not working

Well it did work just fine but it acts like a fuse has blown!! Idk whats goin on with it
__________________

10 years ago we had Steve Jobs, Bob Hope, and Johnny Cash!
Now we have no Jobs, no Hope, and no Cash!
pace_blue is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2010, 01:29 AM   #4
Nation Affiliate

Public Service NESM 11 

 
retired's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Pennsylvania
Posts: 181
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Heater not working

You gotta start with the basics, check the fuse first then see if your getting power to the blower.
retired is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2010, 06:37 PM   #5
Nation Citizen

SESM 10 TXSM 10 TXSM 11 

 
pace_blue's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: TN/AL
Posts: 1,749
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Heater not working

***UPDATE***

ok so i thought it was the resistor (IGN 3 HVAC Relay 59) in the fuseblock under the hood but i got my tester and checked it...good then i checked the ground on the ps fender... good (if it wasnt it is now but still not working) so i pulled the plug under the dash that "burns" up.. its good so i check to make sure im getting power there...yup have power so the i check the plug goin straight to the fan/blower motor... got power so then im like well hell did my fan/blower motor burn up so i put power straight to it... i comes on... so then i pull my AC/HEATER panel (under radio) out and check to see if im getting power to my switch...got power... so i got back under the dash and check the resistor (white) that is screwed to the botom of the fan/blower motor... its good...... so all i can figure out is the switch (1-4) has to be bad..... RIGHT??? If not man im lost its got me scratching my head...did i still miss somthing??
__________________

10 years ago we had Steve Jobs, Bob Hope, and Johnny Cash!
Now we have no Jobs, no Hope, and no Cash!

Last edited by pace_blue; 11-07-2010 at 06:45 PM.
pace_blue is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2010, 01:00 AM   #6
Nation Citizen

SESM 10 TXSM 10 TXSM 11 

 
pace_blue's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: TN/AL
Posts: 1,749
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Heater not working

Well got a new switch and still not working guess ill be taking it to a shop and let a "pro" figure it out!!
__________________

10 years ago we had Steve Jobs, Bob Hope, and Johnny Cash!
Now we have no Jobs, no Hope, and no Cash!
pace_blue is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2010, 01:54 AM   #7
Nation Affiliate

Public Service NESM 11 

 
retired's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Pennsylvania
Posts: 181
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Heater not working

Sounds like your not getting a ground. I don't know where the blower gets it's ground from. Sorry can't help you.
retired is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2010, 02:06 AM   #8
Nation Citizen

SESM 10 TXSM 10 TXSM 11 

 
pace_blue's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: TN/AL
Posts: 1,749
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Heater not working

naw its cool...thanks tho... its just got me confused its getting power to eveything that needs power (as far as i kno) but still doesnt work!!
__________________

10 years ago we had Steve Jobs, Bob Hope, and Johnny Cash!
Now we have no Jobs, no Hope, and no Cash!
pace_blue is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2010, 06:59 PM   #9
New To The Nation
 
Join Date: Oct 2010
Location: pa
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Heater not working

2 wks ago my heater quit, so i changed the fuse & it worked fine until today it quit again so i went & got another fuse nothing about an hour or so later it started working does anybody know whats up with that??? its 18 degrees here help
blubaby04 is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2010, 07:40 PM   #10
Nation Citizen

Contributing Member 100K 

 
04coloradols's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: NC
Posts: 1,555
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Garage
Re: Heater not working

mine will only blow on 4...
__________________



04 Colorado Crew Cab LS
99 Honda Civic SI
04coloradols is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2010, 09:15 PM   #11
Factory Fresh

Calendar Spread 100K 

 
05 bow tie's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: columbus, Ohio
Posts: 1,794
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Send a message via MSN to 05 bow tie
Re: Heater not working

04 urs might be the resistor, thats what i was taught when it only works on high its usually the resistor
__________________


YEA BUDDY!
05 bow tie is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2010, 09:36 PM   #12
Nation Affiliate

How-To CM 

 
Bayer-Z28's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bristol CT
Posts: 364
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Re: Heater not working

Quote:
Originally Posted by 05 bow tie View Post
04 urs might be the resistor, thats what i was taught when it only works on high its usually the resistor
Yep... From what I've researched here "4" is a full 12v (13.5) and doesn't need the resistor. If it doesn't work at all it may either be the plug, ground or fuse (power supply.)
__________________
2004 Z71, 2.8L, Auto.... Ported TB, Tune, MAXX Shackles + Crank, 31" DTs.. HP Tuners
2000 Camaro Z28, 438/412RW.. H/C/I/E/S/Fuel Stuff.
http://www.fquick.com/35057
Bayer-Z28 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2010, 03:26 PM   #13
Nation Citizen

Contributing Member 100K 

 
04coloradols's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: NC
Posts: 1,555
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Garage
Re: Heater not working

Quote:
Originally Posted by 05 bow tie View Post
04 urs might be the resistor, thats what i was taught when it only works on high its usually the resistor
Quote:
Originally Posted by Bayer-Z28 View Post
Yep... From what I've researched here "4" is a full 12v (13.5) and doesn't need the resistor. If it doesn't work at all it may either be the plug, ground or fuse (power supply.)
alright thanks.
__________________



04 Colorado Crew Cab LS
99 Honda Civic SI
04coloradols is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 05:32 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.0.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
All content copyright 355Nation.net

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0