Chevrolet Colorado & GMC Canyon Forum banner

Silnik dmuchawy działał przerywanie, teraz jest uszkodzony.

92 views 1 reply 2 participants last post by  DigEm  
#1 ·
2009 LT zq8 5.3 extended cab. Przeczytałem tu kilka wątków o bardzo podobnych problemach. Cały dzień rozwiązywałem problemy. Oto co znalazłem. Wydruk pokazuje, że wszystkie sygnały sterujące z przełącznika prędkości są masą. Sygnał dodatni pochodzi ze skrzynki bezpieczników pod maską i przez przekaźnik w tej samej skrzynce bezpieczników. Sprawdziłem i wymieniłem zarówno przekaźnik, jak i bezpiecznik, bezskutecznie. Mam wszystkie sygnały masy idące do karty rezystora. Wymieniłem kartę rezystora bezskutecznie. Wyjąłem silnik dmuchawy i podłączyłem go bezpośrednio do akumulatora i działał idealnie. Sonda na przewodach do dmuchawy i mam 12 V+ stale, chyba że przełącznik prędkości jest wyłączony. Podłącz wtyczkę wiązki przewodów z powrotem do silnika i sonda z tyłu złącza i 12 V+ znika, odłącz i wraca. Nie próbowałem jeszcze wymusić masy w zacisku wiązki przewodów silnika, ani nie sprawdziłem wiązki przewodów pod panelem kopnięcia pasażera ani mas pod filtrem powietrza. Spróbuj mnie pokierować we właściwym kierunku.